Столичното метро пуска допълнителни влакове и интервалът между тях ще

...
Столичното метро пуска допълнителни влакове и интервалът между тях ще
Коментари Харесай

Сензационна новина за метрото в София и борбата с COVID-19

Столичното метро пуска спомагателни влакове и интервалът сред тях ще е 4 минути и половина.

Промяната се наложи, с цел да няма скупчване на хора в час пик, изясни инж. Ангел Джоргов, шеф на ръководство “Инвестиционна дейност” в “Метрополитен” ЕАД.

“До през днешния ден влакчетата са на 6 минути, а от на следващия ден заран интервалът става на 4 минути и половина”, изясни инж. Целта на мярката е да има по-малко пасажери във влакчетата и хората да са на разстояние един от различен.

От “Метрополитен” регистрират, че в края на предходната седмица пасажерите са намалели 7 пъти.

Всички зони, през които минават хората, непрекъснато се дезинфекцират и почистват. “Вечер след 24:00 часа до 04:00 сутринта се прави главно дезинфекциране и разчистване с по-голямо количество препарати”, увери инж. Ангел Джоргов.

Междувременно шефът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев съобщи, че макар изключителното състояние, третият лъч на метрото ще започва по проект през май. “Има известни спънки, само че въпреки всичко чакаме третия лъч да бъде публично пуснат през май”, сподели инж. Братоев и изясни, че има закъснение от страна на „ Сименс”, тъй като са изтеглили служащите си.

Пускането в употреба на третата права на метрото се очакваше до края на октомври 2019 година, само че малко по-късно срокът се удължи. В края на 2019 година инж. Братоев съобщи, че се чака публично третият метролъч да бъде пуснат през април-май.

Става въпрос за трасето от метростанция “Красно село” до кръстовището на бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Граф Игнатиев”. То е дълго 4 км и включва още станциите при бул. “България”, при Медицинска академия и НДК. Те са изцяло подготвени и в този момент по тях пробно се движат влакове със скорост 20 км/ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР