Столично читалище премести цялата си дейност в интернет заради кризата

...
Столично читалище премести цялата си дейност в интернет заради кризата
Коментари Харесай

Разказват приказки на децата по интернет

Столично читалище реалокира цялата си активност в интернет поради рецесията с ковид. Напълно гратис децата посещават уроци по пиано, китара и британски език.

В близкото минало приказките идваха с едно завъртане на телефона. Любимият на генерации номер 177 не съществува към този момент 10 години. Корона рецесията подсети за неговата липса и предизвика екипа на столичното читалище „ Васил Левски 1928 “ да сътвори "Приказки в пет следобяд ". Приказките се излъчват в действително време всеки ден в 17 часа. Разказва ги Борис Самаринов.

"Посредством платформите имаме опция да стигнем до доста повече хора и мислим, че спечелихме още нови другари. Тъй като учебното заведение се финансира с обществени средства, считам, че това е най-малкото, което можем да създадем за хората и техните деца ", споделя Борис Самаринов, НЧ "Васил Левски 1928 ", гр. София.

Освен приказки читалището организира гратис онлайн уроци по британски, пеене и пиано. Сред най-любимите занимания на децата са уроците по китара.

"Мисля, че има смисъл и ще бъде потребно на всички възпитаници, които по този начин или другояче идваха при мен и имахме уроци по китара персонално - лице в лице ", споделя китаристът Здравко Кръстев.

Макар първите читалища да са основани в средата на 19-и век, Борис има вяра, че и през днешния ден нужда от тях има. Уроците ще продължат до края на изключителното състояние. Достъпни са за децата от цяла България във Фейсбук страницата и YouTube канала на читалище "Васил Левски 1928 ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР