Столичният общински съвет утвърди на 27 януари проектите, които ще

...
Столичният общински съвет утвърди на 27 януари проектите, които ще
Коментари Харесай

125 проекта ще бъдат финансирани по Столична програма „Култура“ през 2022 година

Столичният общински съвет утвърди на 27 януари плановете, които ще се осъществят в границите на годината с финансовата поддръжка на Програма „ Култура “ на Столична община. 347 идейни оферти бяха подадени в сесията и минаха през оценката на експертните комисии в обособените посоки, 125 от тях ще бъдат финансирани с 1 396 660 лв..

По Столична стратегия „ Култура “ за 2022 година ще бъдат осъществени планове, чиито действия са ориентирани към ангажиране на младата аудитория, както и подкрепящи млади създатели. Популяризирането на четенето е измежду акцентите в литературата. В сферата на културно-историческото завещание се сплотяват напъните по откриване и опознаване на историческите находки с тяхната социализация, предизвикват се дейностите, свързани с популяризирането на културата, традициите и обичаите, тъй че да се доближи до повече хора и най-много до младите аудитории. Осем плана ще бъдат осъществени в новосъздаденото направление „ Танц, танцов спектакъл и пърформанс”.

И през тази година Столична община ползва антикризисните ограничения в поддръжка на артистите и уредниците на събития, в отговор на пандемията от COVID-19. Запазва се по-ниското равнище на личен принос на организациите (намалено от 20% на 5%), както и допустимите по-високи административни разноски по плана, които могат да бъдат до 30% от бюджета. Отново се позволява и закупуване на техника, програмен продукт и техническо съоръжение. Разработени са и спомагателни условия за допустимост на разноските при изключителна COVID-19 обстановка.

Информация за плановете, които ще бъдат осъществени, ще бъде оповестена на:.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР