Столичният общински съвет удължава срока за прием на документи на

...
Столичният общински съвет удължава срока за прием на документи на
Коментари Харесай

Столичният общински съвет търси съдебни заседатели

Столичният общински съвет удължава периода за банкет на документи на претенденти за правосъдни заседатели към Софийски областен съд за мандат 2020 – 2024 година до 13.06.2020г.
Съгласно чл.67, ал.1 от Закона за правосъдната власт, за правосъден заседател може да бъде определен работоспособен български жител, който е на възраст от 21 до 68 години; има сегашен адрес в общината, която попада в границите на правосъдния регион на съда, за който кандидатства; има приключено минимум приблизително образование; не е осъждан за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията му и не страда от душевен болести.
Кандидатите подават в период до 13.06.2020г. в Деловодството на Столична община, ул. ”Московска ” №33 следните документи :
1. Заявление /по пример – Приложение №2/, което се получава в деловодството на Столична община, ул. ”Московска ” № 33 и съдържа документално единодушие на кандидата;
2. Подробна автобиография, подписана от кандидата;
3. Нотариално заверено копие от тапия за приключено образование;
4.Медицинско уверение, че лицето не страда от психическо заболяване;
5. Данни за контакт на две лица, към които Столичен общински съвет може да се обръща за препоръки;
6. Мотивационно писмо;
7. Декларация за липса на събитията по чл.67, ал.3 и чл.69,ал.2 от Закона за правосъдната власт;
8. Документ за осъществена инспекция по реда на Закона за достъп и откриване на документи и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност и разследващите служби на Българска национална войска (ако претендентът е роден преди 16 юли 1973 год.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР