Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложението на Наредбата за

...
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложението на Наредбата за
Коментари Харесай

Нова наредба ще регулира транспортното обслужване в София

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа предлагането на Наредбата за изследване, разбор и симулация на транспортното обслужване в София, оповестиха от Съвета.

Приемането на подобен нормативен документ се постанова поради нарасналата капиталова интензивност в столицата, която е с най-голяма територия и население в България, както и забележителната степен на моторизация в града.

Необходимо е в допълнение контролиране и застраховане на транспортните връзки и опцията за паркиране. С приемането на препоръчаната от зам.-кмета Дончо Барбалов, основния проектант Здравко Здравков и съветника Зафир Зарков разпоредба ще се дефинира въздействието на капиталовото желание върху транспортното натоварване и изискванията за паркиране в зоната му на влияние.

Предвижда се основаването и поддържането на Единен базов транспортен модел на Столичната община, въз основа на който ще се правят симулациите и ще се обезпечават нужните равнища на транспортно обслужване.

Основните цели на документа са доказване на транспортно-комуникационното застраховане на територията, въздействието на спомагателното натоварване на уличната мрежа и градската среда, обезпечаване на опция за положително равнище на транспортно обслужване на жителите на столицата и гарантиране на техния витален стандарт, минимизиране и елиминиране на отрицателните въздействия върху околната среда и хората.

Текстовете от Наредбата ще се ползват при одобрение на подробни устройствени проекти, предвиждащи строителство на публични здания с разгъната застроена повърхност над 20 000 метра и/или височина над 50 метра, а също и при увеличение на разгънатата застроена повърхност по отношение на подробния организационен проект с повече от 20% в процеса на издаване на виза за планиране.

Текстовете ще се ползват още и при капиталови планове на нови обекти с нужни или планувани повече от 200 места за паркиране и гариране, както и при смяна на капиталовите планове след издаване на позволение за градеж, както и при надстрояване, продължение и смяна на предназначението на обектите, когато същите водят до повече от 200 места за паркиране и гариране.

На постоянното си съвещание на 13 юли от 10:00 часа Столичният общински съвет ще прегледа още план на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, с която се регламентира, че лидерът на самостоятелно електрическо транспортно средство няма да има право да развива скорост, по-висока от 25 км/ч.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР