Столичният общински съвет ще заседава за шести път в опит

...
Столичният общински съвет ще заседава за шести път в опит
Коментари Харесай

Столичният общински съвет ще се събере за шести път без председател

Столичният общински съвет ще заседава за шести път в опит да избере собствен ръководител. Уви, чака се общинските съветници да се съберат, единствено с цел да гласоподават да се анулира още веднъж съвещанието по желание и да бъде планувано за последваща дата. Вече 5 пъти общинските съветници не съумяха да стигнат до нужните 31 гласа, с цел да бъде определен началник на локалния парламент, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Претендентът на най-голямата групировка в СОС, чийто кмет седна в креслото на " Московска " 33 - Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), се отдръпна от конкуренцията в края на 2023 година Така претендентите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " – Диана Тонова и Красимир Гълъбов отидоха на балотаж, който не докара до резултат. На последващо следващо съвещание на СОС Грети Стефанова и Пламен Данаилов също бяха препоръчани за ръководител на СОС, само че нито един от двамата не съумя да събере нужното болшинство.

В момента на масата са сложени две оферти. Едното предложение е на Карлос Контрера, проф. Вили Лилков и Има Такъв Народ за краткотрайно председателство до бюджета. Другото предложение е на ПП-ДБ-СС, в това число и кметът Терзиев, които насочиха предложение за много по-широк формат с ротационно председателство за период от почти една година.

Контрера съобщи, че се прави опит, включвайки всички групи в Столичния общински съвет, да се съветва кое от тези две оферти би могло да бъде подкрепено и под каква форма.

" Разбира се, ние ще търсим мнението на ГЕРБ и на " Възраждане ", сподели той, уточнявайки, че диалозите са в развой и няма никаква сделка дефинитивно. Контрера акцентира, че Българска социалистическа партия също ще бъдат поканени за съвещания.

Общинските съветници следва на 11 януари да се съберат присъствено, с цел да гласоподават отсрочване на съвещанието за избор на ръководител на СОС. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР