Столичният общински съвет ще разгледа предложение на Цветелина Симеонова-Заркин, Димитър

...
Столичният общински съвет ще разгледа предложение на Цветелина Симеонова-Заркин, Димитър
Коментари Харесай

Предложение: Столична община да придобие пътища до Витоша от държавата

Столичният общински съвет ще прегледа предложение на Цветелина Симеонова-Заркин, Димитър Петров и Христо Копаранов от групата на ПП-ДБ-СС за предприемане на дейности за безплатно придобиване от Столичната община на парцели държавна благосъстоятелност, част от пътната инфраструктура до съществени туристически центрове в Природен парк Витоша – м. „ Алеко “ и м. „ Златните мостове “.

Настоящият отчет е първият от поредност такива, чиято цел е да бъде усъвършенстван достъпът на жители до Витоша, както и да усъвършенства цялостното отношение на Столичната община към естествения парк. Това би трябвало да е част от стратегически управнически проект, създаден с присъединяване и поддръжката на всички заинтригувани страни, се споделя в документа. Безспорно най-натоварената инфраструктура в Политическа партия Витоша съставляват пътищата, които водят до местността Алеко, местността " Дендрариум " и местността " Златните мостове ".

Пътните връзки до м. Алеко и м. Златните мостове са формирани от парцели, част от които са благосъстоятелност на общината, а други на страната, като собствеността в някои случаи се трансформира през извънредно къси дистанции (дори през към 100 метра), което основава както на практика, по този начин и официални усложнения за предприемане на нужните ограничения за обезпечаване на съответна грижа за тях. 

Съветниците оферират кметът Васил Терзиев да предприеме дейности и да изиска от Министерския съвет да се трансферира безплатно в благосъстоятелност на Следствен отдел към окръжна прокуратура държавните парцели, които са част от пътната инфраструктура до главните туристически центрове в парка – м. „ Алеко “ и м. „ Златните мостове “, предава Нова. Тези дейности ще доведат до по-голяма правна сигурност и непоклатимост на дейностите на общината. Това ще даде опция на Следствен отдел към окръжна прокуратура да създаде обстоен организационен проект, което би позволило по-лесно поддържане и поправяне на секторите.

Предвид неговото биологично многообразие, той е и предпазена зона от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР