Столичният общински съвет прие мярката „Зелен билет“ да бъде въвеждана

...
Столичният общински съвет прие мярката „Зелен билет“ да бъде въвеждана
Коментари Харесай

„Зелен билет“ в София ще има при над 150 мкг/куб. м фини прахови частици на две станции

Столичният общински съвет одобри мярката „ Зелен билет “ да бъде въвеждана при отчитане на фини прахови частици над 150 микрограма на куб. м на две от градските станции, а не както до в този момент - при 200 микрограма.

Измерването на замърсяването на въздуха ще бъде за 24-часов период, който ще стартира от 16,00 часа на предходния ден, с цел да може жителите да бъдат осведомени навреме, изясни ръководителят на Комисията по околна среда Лорита Радева.

„ Ще може Центърът за градска подвижност и всички органи на Столичната община да подхващат навременни дейности. Навреме и да уведомим жителите за предприеманите ограничения, тъй че сутринта на идващия ден, когато се вкарва мярката за гратис паркиране в буферните паркинги, гратис прилагане по мярката „ Зелен билет “, да имаме време те да получат тази информация и да отреагират, да се възползват от тази опция, а да не излизат с персоналните си коли ", сподели тя.

"Да предизвестяваме в точния момент управленията на образователните и детски заведения с един зов - да се сведе до най-малко излизането на децата навън за образователни занимания “, добави общинският консултант.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР