Столичният Левски узна каква финансова ангажираност ще има след официализирането

...
Столичният Левски узна каква финансова ангажираност ще има след официализирането
Коментари Харесай

Филип Кръстев ще играе без заплата от Левски половин година

Столичният Левски разбра каква финансова ангажираност ще има след официализирането по договорката за привличането чартърен на българския полузащитник Филип Кръстев. Юношата на Славия ще дебаркира на „ Георги Аспарухов “ чартърен и спекулациите бяха, че „ сините “ ще би трябвало да се лишават с част от своите средства, с цел да заплащат част от заплатата на футболиста.

Софийският клуб няма да има ангажимент към възнаграждението на Кръстев в първите шест месеца от наема, като договорът сред страните е точно за 6+6 месеца, оповестява Gong.bg.

До лятото Сити Футбол Груп, който има правата на Филип Кръстев ще поеме напълно заплатата и бонусите съгласно представянето на футболиста, само че от лятото това нещо няма да е по този начин за Левски.

Причините са в новите регулации на ФИФА, откакто международната футболна федерация задължава тимовете, които отдават чартърен свои футболисти да не изплащат изцяло заплатите на футболистите, които пращат по други тимове, а и наемателите да имат отговорност за това перо. Новите правила на ФИФА и УЕФА влизат в действие от 1-и юли 2022-а година и обгръща целия футбол по света.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР