Столичният квартал Младост 1-А ще се разширява с нов подробен

...
Столичният квартал Младост 1-А ще се разширява с нов подробен
Коментари Харесай

Нов квартал в Младост, 5% повече зеленина в него благодарение на Иванчева

Столичният квартал Младост 1-А ще се уголемява с нов обстоен организационен проект (ПУП). Планът обгръща триъгълника сред ул. " Ана Ахматова ", бул. " Цариградско шосе "  и продължението на бул. " Сахаров " - бъдещият бул. " Копенхаген ". 

Териториите попадат в смесена многофункционална зона. Терените за публично обслужване са 20,3 дка - те са планувани за учебно заведение, като на процедура към съществуващото в този момент 145 СОУ ще се прави нов корпус, изясни краткотрайният кмет на Младост Румен Русев пред OFFNews.

Той признава, че планът е от няколко години, а главната заслуга плануваните в началото 20% от частните парцели за зелена повърхност и инфраструктура да станат 25 на 100 е на отстранената кметица Десислава Иванчева.

Бяхме дружно при основния архитект на София Здравко Здравков и тя бе безапелационна: " Аз желая 25% да е компенсацията ". Така се стигнало до смяна на проекта. 

Според настоящия Подробен устройствен план съвсем 40 дка са за улици и алеи, а за озеленяване, спорт и техническа инфраструктура са планувани 9,4 дка. 



Зоната е СМФ - терените за строителство са 108,8 дка, най-високата постройка може да бъде 12-етажна или 36 метра, изясни Русев.  Той изясни, че не може да каже сега тъкмо какъв брой здания ще бъдат издигнати в региона, тъй като зависи от размера на всяко УПИ - 28 на брой. Сградите са главно II и III категория, те се утвърждават от основния проектант на Столична община, посочи Русев. 

Новият Подробен устройствен план дава опция да започва плануваното продължение на бул. Копенхаген ", който сега минава единствено през кв. " Дружба " и стига до бул. " Цариградско шосе ". Той би трябвало да стигне до метростанция " Младост 3 ", където ще има два безвъзмездни буферени паркинга за публично прилагане. 

Общински детски градини в региона не се плануват, вложителите ще строят частни за децата на чиновниците в новите офиси. 

Улица " Ана Ахматова " пък би трябвало да бъде продължена и да стига до бъдещата нова отсечка от бул. " Копенхаген " и по този начин да се направи връзка сред бул. " Александър Малинов " и бул. " Копенхаген ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР