Столичният кмет Васил Терзиев скандализира украинската общност в София като

...
Столичният кмет Васил Терзиев скандализира украинската общност в София като
Коментари Харесай

Олена Коцева: Васил Терзиев пази Митрофанова, забрани на украинците протест пред Руското посолство

Столичният кмет Васил Терзиев скандализира украинската общественост в София като не им позволи да проведат на следващия ден кротичък митинг пред Руското посолство. Демонстрацията, проведена от „ Мати Украйна “ е ориентирана против провежданите избори за президент на Руската федерация, в това число и в окупираните украински територии. От Столична община са разрешили на украинците да стачкуват, единствено че от другата страна на булеварда, пред парк хотел „ Москва “.

Искаме да бъдем на нормалното място - пред входа на посолството, да ни виждат тези съветски жители, които ще отидат да гласоподават. Искаме да предизвикваме възприятието им за човещина и правдивост, тъй като е извращение под дулата на съветските окупатори да принуждават беззащитни украинци да вземат участие в избори, съобщи пред Faktor.bg уредникът и водач на „ Мати Украйна “ Олена Коцева.

 

Тя изясни, че откакто получили формалното мнение на общината, по телефона й се обадила непозната дама, която се показала, че е от кабинета на Васил Терзиев. Тя обяснила, че подкрепяли доста украинците, че били с тях, само че в тази ситуация имало заплаха от напрежение и провокации, а на руснаците щяло да се пречи, тъй като провеждали избори.

Възмутена съм от тези пояснения, оправдаха се, че Руското посолство се жалвало на Външно министерство, а те предизвестили кметството. Но от реакцията им ясно разбрах, че Столичното кметство желаят и вълкът да е утолен, и агнето да е цяло. Но ние сме жители на София и тя е наша, а не на Москва. В България се намираме въпреки всичко, Кремъл ли командва тук, реагира яростно Коцева.

Тя акцентира, че е изумена от дейностите на столичното кметство, тъй като години наред в никакъв случай са нямали забрани или ограничавания за демонстрации пред Руското посолство.

Срамно е, че преди 20 дни кметът Терзиев позволи на Митрофанова да празнува публично Деня на руската/съветската войска, която е войска палач и агресор, а в този момент на нас ни слагат ограничавания и ни отхвърлят право на кротичък митинг, там където сме решили.

Приканвам всички софиянци демократи на следващия ден да поддържат от 17 часа митинга на украинската общественост пред Руското посолство. Цинично е да се съобразяваме с агресор и всеобщ палач, прикани Олена Коцева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР