Столичният инспекторат започва масови проверки за спазване на изискванията за

...
Столичният инспекторат започва масови проверки за спазване на изискванията за
Коментари Харесай

Масови проверки на строителните обекти в София

Столичният инспекторат стартира всеобщи инспекции за съблюдаване на условията за чистотата на строителните обекти за понижаване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Проверките са взаимни с екипи на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ", които ще наблюдават за замърсяващи околната среда камиони.

Наред с битовото отопление и превоза, измежду главните замърсители на въздуха е строителството в столицата.

Затова общината подхваща постоянни инспекции по строителните обекти, сподели зам.-кметът по екологията Десислава Билева:

" Постоянен надзор и сложни инспекции на строителните обекти. След това ще продължим надлежно и към кариерите. На прага на отоплителния сезон и те способстват за запрашаването и калта, която излиза от строителните обекти. Тя се разнася ".

Проверките на строителните обекти ще се правят взаимно с Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", чийто чиновници ще наблюдават за вярното транспортиране на товарите, посочи шефът на Агенцията Бойко Рановски:

" Така би трябвало да се транспортират товарите, че да не се разпиляват и да не замърсяват околната среда. Това е главното, което ще ревизираме. Другото е техническата редовност на транспортните средства. Не може по пътищата да се движат механически неизправни транспортни средства, тъй като те също замърсяват околната среда ".

Заместник-кметът Десислава Билева добави, че и през сегашния есенно-зимен сезон при превишаване на допустимото равнище на замърсяване с фини прахови частици ще се резервира мярката при потребност да се вкара по този начин нареченият - " зелен билет " за градския превоз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР