Столичният инспекторат няма да се разформирова, както бе планирано в

...
Столичният инспекторат няма да се разформирова, както бе планирано в
Коментари Харесай

Фандъкова се отказа да закрива Столичния инспекторат

Столичният инспекторат няма да се разформирова, както бе планувано в първия вид на отчет на кмета Йорданка Фандъкова., на общинския съвет. Предложението предвиждаше структурата да се преобразува в дирекция на директно послушание на кмета. Докладът бе признат тогава от болшинството от ГЕРБ-СДС, само че до внасянето му за гласоподаване на днешната сесия на СОС е претърпял промени като разформироването на Столичния инспекторат липсва. Така автоматизирано отпада и декларираното желание на Фандъкова да разгласи конкурс за шеф на новата дирекция.

По този метод назначеният на 1 октомври за шеф на инспектората Ивайло Иванов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, отхвърлен поради полицейското принуждение над арестувани стачкуващи, остава на поста си.

" Призовавам госпожа Фандъкова да изясни дали някой й влияе да анулира тази промяна ", попита Борис Бонев, общински консултант от " Спаси София ". В комисиите е бил прегледан първият вид на отчета, били са оценени рецензиите към него и се реши, че е по-добре Столичният инспекторат да остане, изясни Георги Георгиев от ГЕРБ, ръководител на СОС. Новият, поправен отчет на Фандъкова за частична смяна в структурата и общата бройка на Столичната общинска администрация бе утвърден отново от болшинството от ГЕРБ-СДС и част от " Демократична България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР