Столичният инспекторат извършва проверки на строителни обекти в район "Триадица"

...
Столичният инспекторат извършва проверки на строителни обекти в район "Триадица"
Коментари Харесай

Проверяват строителните обекти в район Триадица заради замърсяване

Столичният инспекторат прави инспекции на строителни обекти в регион "Триадица " за замърсяване.

На два от обектите инспекторите са установили нарушавания – липса на плътна ограда и устройство за измиване на гуми, както и излизане на строителна техника пътя с мръсни гуми, за което ще бъдат формирани актове за административно нарушаване.
През септември Столичният инспекторат е направил над 140 инспекции на строителни обекти.

Сред най-честите нарушавания, които установяват инспекторите и постановат наказания, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или отчасти построена, разполагане на строителни материали на общински площи без позволение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без позволение, замърсяване и прахосване на боклуци към обекта. Всички тези нарушавания водят до замърсяване на околното пространство и пътни платна, както и запрашаване и замърсяване на въздуха.

Най-голям дял от извършители през септември са открити в регионите "Лозенец ", "Триадица ", "Студентски ", "Подуяне " и "Витоша ".

При направените 141 инспекции за изтичащия месец са формирани 22 акта за определяне на административно нарушаване. Проверките на Столичен инспекторат са ежедневни и се правят взаимно с районните администрации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР