Столичните адвокати ще излязат на мълчалив протест с тоги срещу

...
Столичните адвокати ще излязат на мълчалив протест с тоги срещу
Коментари Харесай

Адвокати от София на протест срещу реформата в съдебната карта

Столичните юристи ще излязат на безмълвен митинг с тоги против утвърждения от Висшия правосъден съвет (ВСС) модел 4 за промяна на правосъдната карта, написа БГНЕС. Протестът ще се организира пред Съдебната палата през днешния ден, 7-ми юни от 17:00 ч. 
Ръководството на САК отбелязва, че обновеният вид на модел 4 планува съществено понижаване броя на районните съдилища, смяна в подсъдността по голям брой каузи, основаване на правосъдни сформира „ пъкъл хок “ и други.
 Словашки депутати утвърдиха правосъдна промяна Словашки депутати утвърдиха правосъдна промяна
Словашки депутати утвърдиха в сряда ограничения, ориентирани към унищожаване на корупцията в правосъдната система. Това е основен приоритет на вършиме...
„ Съветът на САК смята, че предлаганата на правосъдната карта, даже след актуализирането на концепцията, в комбиниране с изчезналото електронно правораздаване, ще има за резултат отнемане на огромен брой жители от действителен достъп до съд и качествено правосъдие “, се показва в апела. Той е насочен освен до юристите в столицата, само че и да всички колегии в страната, до съдийските организации и до ръководители на съдилища в София, в това число и към жителите, които съгласно САК ще бъдат директно наранени от предлаганите промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР