Столични общински съветници искат изслушване на министъра на вътрешните работи

...
Столични общински съветници искат изслушване на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Общински съветници искат изслушване на министър Демерджиев за контрола на пътя

Столични общински съветници желаят чуване на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година по отношение на контрола и реда на пътя.

„ По искане на кмета, на моя благосклонност и на съветниците от групата на ГЕРБ-, привикваме изключително съвещание на Столичния общински съвет (СОС) този четвъртък “, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Той уточни, че министърът на вътрешните работи е поканен на съвещанието, с цел да бъде изслушан, предава Българска телеграфна агенция. „ Той не е задължен да пристигна. Нямаме такива пълномощия. Но каним министъра на вътрешните работи персонално, господин Демерджиев, както и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, отпред на професионалното управление на министерството, отговорно за контрола и реда на пътя “, сподели Георгиев. Повод за отправената покана е злополуката от 8 май на столичния бул. „ Сливница “, при която починаха 24-годишно момиче и 23-годишно момче.

Целта на чуването е да се даде информация за това какво следва да бъде осъществено от Министерство на вътрешните работи, с цел да се отстрани рискът на пътя и да се обезпечи безвредна среда за жителите на София, разяснява Георгиев, като добави, че е изискал двойно нарастване на патрулните екипи в града.

„ Няма да се уморя да дублирам, че е невероятно 15 патрулни екипа да наблюдават за реда по улиците в Столична община, които са с дължина 3900 км. “, сподели ръководителят на СОС.

По думите му, Столична община е сложила 32 табла за скорост. „ По закон, единственото, което може да прави общината, е да събира информация, да я изпраща на Министерство на вътрешните работи. За шест месеца сме изпратили стотици файлове и информация с данни за съответни нарушавания на 32-те табла, които са инсталирани в целия град “, разяснява Георгиев и уточни, че градът е раздиран от гонки. „ Общината не може да управлява гонките, това е работа на служителите на реда “, сподели той.

Очаквам от всички политически сили неотложно да изразят поддръжка за законопроекта, импортиран от депутатите от, с цел да можем да дадем достъп до цялата инфраструктура, която общината има, на „ Пътна полиция “, разяснява още ръководителят на СОС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР