Столични автокрадци, действащи в района на ж.к. Младост“, са направили

...
Столични автокрадци, действащи в района на ж.к. Младост“, са направили
Коментари Харесай

Подарък от Вълка? Бабичката посегна на мерцедеса за 300 бона на Радостин Василев

Столични автокрадци, настоящи в региона на ж.к. „ Младост “, са създали несполучлив опит да откраднат баровския джип „ Мерцедес “ GLS, благосъстоятелност на самостоятелния народен представител и отстъпник от 2 партии Радостин Василев, научи „ Уикенд “ от собствен полицейски източник. Инцидентът с лъскавото возило на Руди Гела станал преди към месец, в средата на месец август, само че не попада в формалната сводка на Столична дирекция на вътрешните работи, евентуално тъй като на процедура няма осъществено закононарушение.

Наглото посягане над джипа на Радостин Василев се е състояло измежду бял ден към региона на „ Резиденшъл парк “ в „ Младост “ 1А, малко откакто националния фаворит паркирал возилото си на публичен паркинг, бързайки по свои каузи. Час по-късно, когато Руди Гела се върнал при джипа, открил, че предната шофьорска врата е открехната и че някой опитал несполучливо да подкара мерцедеса посредством разтрошаване на софтуера на автомобила и добиване данните от ключа. За благополучие, незнайните до този миг автоапаши не са съумели да се оправят с спомагателните защитни устройства и да изведат на личен ход депутатския джип.

Според източник на „ Уикенд “, Радостин Василев незабавно е повикал собствен другар служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, а след това е закарал джипа си на скенер заради опасения, че задачата на джамбазите е била не да откраднат мерцедеса му, а да му слагат проследяващи и записващи устройства. Страховете на Руди Гела обаче са се оказали неоправдани, а откакто станало ясно, че возилото му е „ чисто “ от проследяваща техника и записващи устройства, той не е подал формален сигнал в полицията, че е имало опит за кражба на автомобила му.

Ченгета от 7-мо РПУ в София допускат, че автокрадците са прихванали посредством скъпоструващо техническо устройство сигнала от ключа Радостин Василев, до момента в който той се е отдалечавал от мерцедеса си и след това са проникнали във возилото, пробвайки се да го възпламенят без ключ. Софтуерната отбрана на мерцедеса обаче е сработила и апашите са си тръгнали без плячката, оставайки открехната предната шофьорска врата, може би с цел да не задействат устройството против кражба Signal amplification relay attack.

Ченгетата подозират за несполучливата кражба групата към Илиян Димитров – Бабичката, към която гравитират Владо Македонеца, Ивайло Фаската и Георги Воденичаров – Кико. Твърди се, че тази тайфа джамбази единствена разполага със софтуерна джаджа, нужна за кражбата на нови модели „ Мерцедес “. Машината коства близо 50 000 евро на черния пазар, само че за благополучие на Руди Гела не постоянно е ефикасна и от време на време дава бъгове.

Реклама

Илиян Бабичката се прочу в края на 2021 година, откакто беше задържан поради кражбата на джипа на брачната половинка на Росен Плевнелиев – Десислава, отмъкнат пред очите на тогавашната синоптичка от подземния паркинг на „ Ринг мол “. Плевнелиеви повече не видяха джипа си, а за похлупак арестуваният за кражбата Илиян Бабичката беше пуснат от ареста заради липса на доказателства, че той е измежду причинителите. Съучастниците му Македонеца и Фаската пък даже не бяха арестувани, защото се укриха от органите на реда, до момента в който бурята утихне.

Същевременно „ Уикенд “ научи от близки до Радостин Василев, че той възнамерява да продаде баровския „ Мерцедес “ GLS поради негативите, които му носи тузарското возило, чиято заводска цена стартира 300 000 лева

След като предходната есен Руди Гела яхна най-луксозния джип на „ Мерцедес “ и му сложи ВИП регистрационна табела с идентични номера, негов съгражданин от Плевен сезира КПКОНПИ поради противоречие с приходите му. Според сигнала на Христо Аврамчев до Антикорупционната комисия, Радостин Василев не е вписал правилно в наложителната си имуществена декларация действителната цена на джипа, която надвишава 300 бона.

Независимият народен представител е заявил, че има 150 000 лева и 39 000 евро в наличност, като сметките не излизат. В сигнала се твърди, че Руди Гела е действителен притежател на мерцедеса, въпреки джипа да се води на лизинговото сдружение „ ВИП Лизинг “ – грациозен метод да се прикрие забележимия белег на депутатското замогване.

„ Радостин търси покупател на джипа, който боде очите и на софиянци, и на плевенчани. Освен всичко друго из Плевен всеобщо се мълви, че джипът е подарък от Румен Вълка “, разкрива осведомен с драмата на Руди Гела. Съмненията за обязаност сред Василев и Румен Гайтански идват от събитието, че в началото „ Мерцедес “-ът GLS 400 с регистрационен номер Сухопътни войски 5555 РВ се водел благосъстоятелност на компанията „ Кристална вода ” – сдружение, обвързвано с мастития предприемач от обръчите на Доган.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР