Столичната зала „Универсиада“ ще бъде домакин на Финалната осмица за

...
Столичната зала „Универсиада“ ще бъде домакин на Финалната осмица за
Коментари Харесай

Ето коя зала приема Финалната осмица за Купата на България

Столичната зала „ Универсиада “ ще бъде хазаин на Финалната осмица за EFBET Купа на България. Турнирът ще се организира от 6 до 9 февруари.
Новината бе оповестена от президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. Трите постъпили кандидатури – от Левски Лукойл, Рилски състезател и Балкан, бяха прегледани от президента на БФБаскетбол и разисквани с членовете на УС. Решението бе взето въз основата на член 10 от Правилата за осъществяване на шампионата за Купа „ България “ за мъже и дами, признати от УС на 16 декември.

В инструкции от Правилата период (б.а. до 3 януари 2020 г.) в офиса на БФБаскетбол постъпиха три предложения, отговарящи на условията на Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Сред условията за приемане на домакинство бяха:
„ 10.5. Домакинството може да бъде несъмнено от Президента на БФ Баскетбол, в случай че няма подадена оферта за домакинство, която дава отговор на условията на актуалната Наредба. 10.6. Организаторът на финалния шампионат поема следните организационни разноски:-разноски за защита, доктор, секретарски уред, статистика и видеозаснемане;-наем зала и обслужващ персонал; Желателно е уредникът да поеме и съдийските разходи. “

Освен наложителните условия от т. 10.6 в офертата на клуба - сегашен притежател на трофея Левски Лукойл са включени цялостно вдишване на съдийските разходи за шампионата – условие, несъмнено от член 10.7. в Правилата за осъществяване на шампионата: „ Ако има един претендент, който поема и съдийските разходи, то той получава семейството. Ако повече от един претенденти оферират да поемат и съдийските разходи, то тогава се тегли жребии сред тях. Ако всички претенденти оферират да поемат единствено описаните в член 10.6. разходи без съдийските разходи, то се тегли жребии сред тях. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР