Столичната Спешна помощ изнесе допълнителна информация относно случай на починал

...
Столичната Спешна помощ изнесе допълнителна информация относно случай на починал
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Семейството на починалия мъж в Елин Пелин няколко пъти отказва хоспитализация

Столичната Спешна помощ изнесе спомагателна информация по отношение на случай на умрял мъж в Елин Пелин, за който фамилията му твърди, че не му е оказана здравна помощ и му е отказана хоспитализация.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска сподели пред медиите, че на този адрес в Елин Пелин кола за спешна помощ е викана общо 6 пъти за последните 20 дни. " Първоначално бяхме извикани два пъти в един и същи ден поради гастритен проблем, за който не можем да помогнем. При втория път беше препоръчано на пациента за негово утешение да бъде приет в болница. Той отхвърли ", сподели Сунгарска.

В идващите дни колата за спешна помощ е викана още веднъж за същия проблем, само че хоспитализация още веднъж е отказана. Сунгарска сподели документ, на който брачната половинка на умрелия се е подписала, че отхвърля хоспитализация. " Този човек от самото начало е с открита пневмония, само че те не ни викат за този проблем. На 18 против 19 ноември още веднъж отива екип към този момент за пневмонията. Отново е препоръчана хоспитализация, той отново отхвърля. Заради ниската сатурация лекарят го убеждава да постъпи в болница ", споделя Сунгарска.

Мъжът е признат в " Александровска " болница, където лекарите преценят, че той би трябвало да бъде признат в гръдна хирургия, само че при тях такова поделение няма. Линейка го взима и го кара към " Софиямед ", само че в същия този миг се открива болен от ковид и цялото поделение е затворено. Съпругата му е предизвестена от лекарите, че в случай че не се откри място в болница, мъжът ѝ ще бъде върнат вкъщи.

На конференцията участва и Диди Кацарова, която е лекарят от колата за спешна помощ, закарала мъжа назад в дома му. Тя описа, че в двора на фамилията се събрали 10-15 души, които били нападателно настроени. Семейството поема пациента и го вкарва в къщата, като Кацарова не може да стигне до него, с цел да му окаже помощ.

" Стигайки до мъжа, околните към този момент го бяха присъединили на кислороден концентратор, с който живее у дома. Човекът се утежняваше, ние помагахме, само че в стаята имаше 10 индивида, които бяха доста нападателни ", споделя Кацарова.

По думите ѝ околните я обиждали, крещели по нея, снимали я с телефоните си и излъчвали онлайн във фейсбук цялата преживелица. След сърдечен масаж и оказана първа помощ, мъжът въпреки всичко умира. " От наша страна всичко беше направено както би трябвало ", сподели Кацарова.

Медицинският екип излиза от къщата благодарение на полицията, тъй като околните се държат нападателно. " Заради този случай филиалът ни в Елин Пелин работи с два екипа по-малко. Колегите излязоха в болнични, защото сходни случаи оказват физическо и психическо въздействие ", добави Сунгарска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР