Столичната РЗИ е създала организация за раздаването на ваксините на

...
Столичната РЗИ е създала организация за раздаването на ваксините на
Коментари Харесай

РЗИ: Има график за раздаване на ваксините на личните лекари

Столичната РЗИ е основала организация за раздаването на имунизациите на персоналните лекари. Това съобщи доктор Ирина Гайтаневска, шеф на отдел "Епидемиология и надзор на заразните заболявания " в РЗИ, в ефира на Нова тв.
Във вторник бяха публикувани фрагменти по какъв начин персонални лекари от София стартират физическа кавга с защитата на столичната РЗИ. До напрежението се стигнало след дълго очакване на опашка за ваксини. На място е извикана полиция, която да потуши напрежението.
По думите на доктор Гайтаневска има основан график и коридори за раздаването, само че доста джипита ходели по 3-4 часа по-рано.
"Столичната РЗИ от началото на раздаването на имунизациите е основало организация и ред. Когато разберем, че ще има доставка на ваксини, се изготвя специфичен график, часови шпации и коридори ", съобщи Гайтаневска.Тя изясни, че има строго разпределен часови период, в който се раздават имунизациите.
"Лекарите идват 3 часа преди да пристигна имунизацията, по какъв начин да им дадем ваксина, която не е пристигнала ", съобщи Гайтаневска.
Освен това посочи, че потоците за персоналните лекари и потоците за медицинските експерти са разграничени.
Близо 900 са персоналните лекари и кабинетите в медицинските центрове в София, в които сега се правят имунизации.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР