Столичната районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство спрямо Нестор

...
Столичната районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство спрямо Нестор
Коментари Харесай

Мъж отива на съд, след като напръска с пожарогасител тролейбус, такси и шофьорите им

Столичната районна прокуратура внесе обвинителен акт за безчинство по отношение на Нестор Салчев, който напръскал с пожарогасителна пяна вътрешността на тролейбус на градския превоз и таксиметров автомобил, както и техните водачи.

На 29 юли 2017 година вечерта Салчев и неговият другар, който е очевидецът в процеса, с букви М. П. посетили вечерен клуб в София, където останали до към 5.00 ч. на идващия ден, употребявайки огромно количество алкохол, осведоми пресцентърът на прокуратурата.

След като напуснали питейното заведение, те се отправили към столичния квартал " Банишора ".

Около 5.45 часа тролейбус № 1, се намирал на кръстовището на бул. " Ген. Николай Г. Столетов " и ул. " Беласица ". Там към първата врата на тролейбуса се доближили обвиненият и неговият другар като Салчев носел със себе си пожарогасител. Шофьорът спрял тролейбуса и откакто решил, че има някакъв проблем, отворил първата му врата. В това време Салчев го напръскал с пожарогасителна пяна от пожарогасителя дружно с шофьорската кабина и вътрешността на транспортното средство. След това Салчев и приятелят му се отдалечили по булеварда - в посока софийския затвор.

Около 6.00 часа в ж.к. " Банишора ", на ул. " Подполковник Калитин ", на към 30-40 метра от кръстовището с бул. " Ген. Николай Г. Столетов ", двамата създали към таксиметров водач, с цел да спре. След прекъсването на таксито Салчев вкарал маркуча на пожарогасителя през отвореното стъкло на транспортното средство, като напръскал с пожарогасителна пяна водача и вътрешността на колата.

Таксиметровият водач и този на тролейбуса подали поотделно в полицията сигнал за случилото се.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР