Столичната пожарна не изпитва недостиг на кадри, а служители на

...
Столичната пожарна не изпитва недостиг на кадри, а служители на
Коментари Харесай

В Столичната пожарна няма недостиг на кадри

Столичната пожарна не изпитва дефицит на фрагменти, а чиновници на пожарната , работещи на терен, на оперативно дежурство са в порядъка на 650-700 индивида. Гражданите на София могат да се усещат сигурни, че когато и да е на денонощието ще им бъде оказана помощ и подпомагане при друг тип обстановки.

Toва съобщи пред Ne ws.bg шефът на столичната пожарна Веселин Гетов във връзка 145 години от основаването на пожарната работа в София. Освен това бе демонстрирана пожарна и профилирана техника, а всички посетители и поданици на столицата, в това число и децата съумяха да се срещнат от близко с пожарникарското съоръжение.

Шефът на пожарната посочи, че до преди месец са завършили състезанията за назначение на нови чиновници в пожарната и те са в порядъка на 30 души. Избраните от пожарната хора са на един 6-месечен курс на образование и пожарната ги чака да се влеят в техните редици до края на годината.

Той изясни, че специалността на пожарникарите е предопределение и всички претенденти, постъпили на работа в столичната пожарна са сърцати момчета, съпричастни са към това да оказват помощ при съответната сложна обстановка за елементарните жители на столичния град.

Гетов увери, че чиновниците на пожарната изобщо в страната и в частност на София са подготвени по всяко едно време 7 дни в седмицата и 24 часа през денонощието да реагират на провокации, катастрофи от рода освен на пожари, само че и на наводнения, замърсявания. Пожарната оказва помощ на заболели и възрастни хора, като спомагат на Бърза помощ за превозването на хора от по-трудно налични места.

Гетов уточни, че от 1 януари до момента към 2 600 са отработените катастрофи от страна на пожарникарите. Не липсват и лъжливите сигнали, които обаче са към 150 и все пак пожарната се е отзовала.

Веселин Гетов добави в умозаключение, че по време на професионалния празник на огнеборците, присъстващите деца, които са изявили да станат пожарникари.
 Пожар сред два квартала в Бургаско
Пожар сред два квартала в Бургаско

Огънят е обхванал ниска храстова растителност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР