Столичната община забрани провеждането на подготвяното за днес шествие в

...
Столичната община забрани провеждането на подготвяното за днес шествие в
Коментари Харесай

Столичната община забрани шествие в подкрепа на Палестина

Столичната община забрани провеждането на подготвяното за през днешния ден шествие в поддръжка на палестинския народ. По проект то трябваше да се организира от 16:00 до 18:30 часа със събирателен пункт пред постройката на НДК по маршрут бул. Витоша, бул. Княз Ал. Дондуков и до постройката на Президентството. Инициативата се провежда от Комитета за отбрана на Йерусалим.

Въз основа на мнения на ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е издала заповед за възбрана на шествието на съображение Закона за събиранията, митингите и манифестациите.

По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че ще бъдат безкомпромисни в гарантирането на публичния ред, сигурността и отбраната на правата на свободните жители във връзка зачестили случаи на приложимост на език на омразата, в това число апели в обществените мрежи за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям. От прокуратурата припомнят, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви е в прорез с Конституцията и законите в страната.

За Дарик радио от Министерство на вътрешните работи прецизираха, че към тях няма подадени сигнали, свързани с демонстрация на експанзия към еврейски жители у нас.

Освен в София и в други европейски столици, измежду които Берлин, Париж и Лондон вкараха ограничавания върху палестинските демонстрации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР