Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване

...
Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване
Коментари Харесай

Започва проверка на трасето на Княжевския лифт

Столичната община ще разпореди проучване на техническите благоприятни условия за възобновяване на Княжевския въжен превоз в границите на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите.

Вчера Върховният административен съд удостовери, че общината има право да направи изцяло проучване на оборудването, което да укаже опциите за възобновяване, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тезата на " Витоша ски " е, че възобновяване на старите места е невероятно. Вероятно не доста сигурни в изказванията си, те апелираха решението на две следващи инстанции. Възстановяване по съществуващо състояние е най-бързият метод за стартиране на лифта, разяснява тя.

Фандъкова оповестява, че в това време дружно с министъра на земеделието Десислава Танева е открит още един вид за възобновяване на лифта.

Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се апелира всеки акт за възобновяване на лифта, и " Витоша ски " ще потвърдят с дейности желанието си, което към този момент е единствено на думи.

През тази седмица основният проектант на София арх. Здравков и представители на сдружението организираха среща, на която се обсъждаха разновидности за възобновяване на Драгалевския въжен превоз, споделя Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР