Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна

...
Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Столичната община ще продължи да изгражда интерактивни площадки по пътна безопасност в столичните училища

Столичната община ще продължи да построява интерактивни площадки по пътна сигурност в столичните детски градини и учебни заведения. До момента в София има построени 84 интерактивни площадки за сигурност на придвижването и приложно колоездене. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред учениците и учителите от 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ при стартирането на Олимпиадата по пътна сигурност.

Олимпиадата се организира по самодейност на Института за пътна сигурност и на господин Богдан Милчев.

"Нашата задача е да създадем средата по-безопасна, с цел да подсигуряваме живота и здравето на най-ценното, което имаме, нашите деца, както и да ги обучим и да им създадем привички за безвредно напредване в града ", уточни кметът Фандъкова.

Кметът поздрави министър Красимир Вълчев, за това, че министерството на образованието отделя съществени средства за образование на децата по пътна сигурност. Нямам никакви съмнения, когато би трябвало да се сложи светофар или да се изградят трудности на пътя, с цел да се понижи скоростта. "Столичната община извършва стратегия за сигурност към детските градини и учебните заведения, поставяйки тръбно-решетъчни парапети и повдигнати пешеходни пътеки. През последните години повдигнахме над 330 пешеходни пътеки и осветихме 200 пешеходни пътеки, с цел да ги създадем по забележими за водачите и безвредни за пешеходците ", изясни тя.

Кметът Фандъкова похвали децата за знанията им по пътна сигурност и им сподели, че разчита на тях да припомнят на родителите си да не минават на жълто и да не приказват по телефона, когато карат. Победителите в Олимпиадата по пътна сигурност ще имат опция да получат безвъзмездни уроци по картинг.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР