Столичната община ще премахне временната арка пред Св. Александър Невски“

...
Столичната община ще премахне временната арка пред Св. Александър Невски“
Коментари Харесай

Общината маха арката пред храма „Александър Невски“

Столичната община ще отстрани краткотрайната арка пред „ Св. Александър Невски “ и ще провежда „ обществена полемика за основаване на модел за интервенция в градското пространство “, оповестиха от „ Московска “ 33.

Арката била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада. Тя била част от „ цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма “Св. Александър Невски ” в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото “Светлината в нас ”, включваща цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти.

Дизайнът на златната арка бил дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за старт на акцията, оповестяват от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

„ Кампанията „ Светлината в нас “ се осъществя от Столичната община с поддръжката на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на Фондация „ Колективът “, изобретателния шеф Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева “, написа във въпросната фейсбук страница на събитието.

Първоначалният план за наличието на арката било „ тя да притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм “.

За слагането й били взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури, които контролират активността на общината все още.

„ През януари ще организираме и отворена експертна полемика, в която да проучваме опита и противоположната връзка и да създадем правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем поради най-хубавите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти “, декларират от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Одобрението на плана е било обещано от дирекция „ Култура “ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната акция е 50 000 лева и включва осъществяване на концерт, сцена, осветяване, украса.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР