Столичната община проверява снегопочистващите фирми. Целта е да се разбере

...
Столичната община проверява снегопочистващите фирми. Целта е да се разбере
Коментари Харесай

Столичната община отделя 20 милиона лева за снегопочистване тази зима

Столичната община ревизира снегопочистващите компании. Целта е да се разбере дали те са готови за идната зима и дали към този момент е налична сместа, с която ще се предотвратява заледяването на столичните булеварди.

И тази година общината заделя 20 милиона лв. за зимното разчистване на града и част от републиканската мрежа.

София
Инж. Веска Георгиева - Директор на Столичния инспекторат:
" Независимо че времето е слънчево, инспекциите текат. Предвижда се по контракти да работят при зимно поддържане 11 компании включително по републиканските и общински пътища. Тези компании са съсредоточени на разнообразни места, като на 70 точки в София ще стоят машини, снегорини, както всяка година, които да са подготвени да стартират своята работа, без да губят време. Предвижда се над 200 машини да работят на територията на Столичната община при естествена зимна конюнктура. При усложнена такава компаниите имат подготвеност да вкарат най-малко по още 100 машини в допълнение, с цел да могат да се оправят с по-тежка зима. "

" Как ще се чисти тази година? "

Инж. Веска Георгиева - Директор на Столичния инспекторат:
" Както всяка година би трябвало да се обезпечи допустимо най-бързо, след започване на снеговалежа, обикновено придвижване на градския превоз и по-късно, както е по договорите, стартира разчистване на вътрешнокварталните улици и на улиците с социална значителност. Гражданите ще би трябвало да стартират да се приготвят и да чистят прилежащите си територии, с цел да може София да живее обикновено и да няма проблеми при зимните условия. "
И тази година общината ще глоби компаниите, които не си правят качествено работата, а средствата ще се пренасочват към бюджета за лятното разчистване през 2018 година

Репортаж от инспекцията очаквайте в районната емисия вести на Българска национална телевизия 2 в 21:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР