Столичната община предлага в малките централни улици да не може

...
Столичната община предлага в малките централни улици да не може
Коментари Харесай

София иска да ограничи до 30 км в час скоростта в центъра


Столичната община предлага в дребните централни улици да не може да се кара с повече от 30 км в час. СН. БГНЕС

Столичната община е на път да ограничи скоростта в дребните централни улици на София на 30 км в час. В момента за тях важи ограничаването от 50 км в час.

Ограничението ще важи за улиците сред булевардите " Васил Левски ", " Христо Ботев " и " Цар Освободител ". " Общо взето се припокриват със синята зона ", изясни зам.-кметът по превоза Евгени Крусев. Той добави, че ограничаването няма да важи за огромните булеварди в центъра.

Спазването на ограничаването на скоростта ще се управлява от полицията. Ако предлагането за по-ниска оптималната скорост в центъра бъде признато от общинските съветници на идното им съвещание на 28 септември, то може действително да влезе в действие до края на годината, защото ще се желае време за слагане на нови знаци и маркировка.

Улиците, в които ще може да се кара с до 30 км в час, ще влизат в така наречен " успокоена зона ". Предвижда се в нея да бъдат направени и велоалеи.

Ограничаването на скоростта в центъра е част от ограниченията на Столичната община за превъзмогване на замърсяването на въздуха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР