Столичната община организира традиционно пролетно почистване, което тази година е

...
Столичната община организира традиционно пролетно почистване, което тази година е
Коментари Харесай

Започна първият етап на пролетното почистване на София


Столичната община провежда обичайно пролетно разчистване, което тази година е разграничено на два стадия .

Столичният инспекторат ще подкрепи с консумативи /ръкавици и чували/ и логистика всяка гражданска самодейност по разчистване на градинки и околни пространства.
При нужда, поръчки може да бъдат отправяни към районните инспекторати и на тел. 987 5555

В момента в регион „ Люлин “ се облагородява, след разчистване ареал, за който е създаден организационен проект. Ще бъда самостоятелен метод от „ Люлин “, при бул. “Петър Дертлиев “ към зелена територия и Западен парк.

Преди години тези места в „ Люлин “ бяха нечисти от боклуци, само че успяхме да ги почистим, да проведем процедура за организационен проект и в този момент да стартираме работа по облагородяване на терена, сподели кметът на „ Люлин “ Милко Младенов.

На територия към 10 хиляди кв м ще бъдат ситуирани две детски площадки, фитнес навън, паркови алеи и площадка за кучета. Предвижда се до края на годината да има и пешеходно мостче за директен достъп до парка.

Почистен от графити е пешеходният подлез, свързващ кварталите „ Захарна фабрика “ и „ Света Троица “. Премахването на повече от 80 кв.м следи от мастила и спрейове е осъществено напълно ръчно, като за задачата са употребявани екологосъобразни материали, щадящи повърхността на стените и околната среда. След привършване на почистването, в подлеза е направена и цялостна стерилизация.

Продължава и миенето на територията на 11 столични региона – „ Средец “, „ Красно село “, „ Сердика “, „ Подуяне “, „ Слатина “, „ Триадица “, „ Красна поляна “, „ Илинден “, „ Надежда “, „ Младост “ и „ Нови Искър “ – с. Войняговци, с. Локорско и с. Чепинци. Дейностите се извършват по улици и булеварди, по които се движи градски превоз, натоварени улици в регионите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР