Столичната община обмисля най-сетне да уеднакви фасадите на сградите в

...
Столичната община обмисля най-сетне да уеднакви фасадите на сградите в
Коментари Харесай

Столична община обмисля уеднаквяване на фасадите в града


Столичната община обмисля най-накрая да уеднакви фасадите на постройките в града. Главният проектант на София Здравко Здравков изясни, че се планува разпоредба за дизайна на градската среда. В нея ще бъдат заложени условията за цвета на постройките в един квартал и тентите по балконите, табелите пред магазините и на улиците.

Здравков твърди, че разлепването на реклами, слагането освен на климатици, само че и на разнообразни видове дограма сега на никое място не е регламентирано.

Желанието ни е да се сътвори система от стандарти, които да регламентират всички условия към фасадите и градското обзавеждане, разяснява той.

Арх. Здравков показа пред общински съветници и депутати плана за изменение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община. С него от "Московска " 33 желаят да сложат завършек на безредното строителство на високи здания на всички места из града, както и да се затворят нормативните пропуски, които отварят малки врати на вложителите да строят небостъргачи. Архитектът разгласи, че не е срещу високото строителство, само че би трябвало да има ясни правила.

"С измененията в закона желаеме, където има обезпеченост откъм превоз и инфраструктура, да се развиват комплекси с високо застрояване ". По думите му един подобен регион е 7-и км на бул. "Цариградско шосе " и на Околовръстното до "Люлин ".

Здравков добави, че с шефа на "Метрополитен " Стоян Братоев стартират работа по промени на общия организационен проект за развиване на метрото в "Люлин " до Околовръстното шосе. Предвижда се междинна станция сред жк "Люлин 2 “ и жк "Люлин 3 “ и спирка след Околовръстния път. Това обаче ще може да се случи, откакто се построи третият лъч на подземния превоз.

Ако измененията в Закона бъдат признати от Народното събрание, в пространството сред бул. Цар Борис III ", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. "Драган Цанков ", бул. "Александър Малинов " и Южната дъга на Околовръстното няма да могат да се строят здания, по-високи от 75 метра. Отвъд него пък разрешената височина на постройките ще бъде до 15 метра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР