Столичната община има развита система от социални услуги за възрастни

...
Столичната община има развита система от социални услуги за възрастни
Коментари Харесай

Подслон за бездомни се предоставя в три Центъра за временно настаняване в София

Столичната община има развита система от обществени услуги за възрастни хора в затруднено състояние, нуждаещи се и останали без дом. Това оповестиха в отговор на питане от пресцентъра на Столичната община.

Подслон за бездомни лица и фамилии се дават в три Центъра за краткотрайно настаняване в София, които работят целогодишно. Общината работи в съдействие в грижата за хората без дом и с неправителствения бранш, които оказват обществена поддръжка за тях, посредством предложение на безвъзмезден обяд - чорба и самун, а фондация " Конкордия- България " обезпечава и заслон за бездомни младежи, означават от общината.

В Центровете за краткотрайно настаняване постъпват хора без дом, които са ориентирани от деветте дирекции " Социално подкрепяне " на територията на Столична община или посредством мобилен екип на общината, който прави обходи и реагира на подадени от жителите сигнали. Много постоянно и самите жители се обръщат непосредствено към обществените услуги с готовност за настаняване, означават от общината.

В Центровете за краткотрайно настаняване има опция за спешно настаняване, с извънредно облекчена процедура, а след настаняването на потребителите, обществените служащи им спомагат за правене на нужния набор от документи. Целта е оптимално бързо хората да получат обществена протекция, от която имат нужда.

В Центровете на жителите се обезпечава заслон, поддръжка от обществени служащи със подпомагане за регистрация в Бюрата по труда; подпомагане за издаване на документи за идентичност, реализиране на връзка с околните им; свързване с дирекциите " Социално подкрепяне " по сегашния им адрес, както и подпомагане за настаняване в здравно заведение или различен тип обществена услуга, отговаряща на тяхната нужда, осведомят от общината.

От там осведомят, че всеки жител има право да се обърне за подпомагане към структурите на Столична община за оказване на подпомагане или ориентиране към подобаваща обществена услуга.

На телефони: 112; 02 /80-35-909 и на Контактен център на Столична община - 0700/ 173-10 могат да се подават сигнали, които се обработват незабавно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР