Столичната община има намерение да кандидатства за 218 млн. лева

...
Столичната община има намерение да кандидатства за 218 млн. лева
Коментари Харесай

София иска европари за електробуси, които да возят до метрото

Столичната община има желание да кандидатства за 218 млн. лв. от оперативната стратегия " Околна среда " за пазаруването на нови електрически рейсове, трамваи и тролеи за градския превоз. Целта на инвестицията е понижаване на замърсяването на въздуха.

Преди няколко месеца беше решено 390 млн. лв. от неизползваните досега пари от европрограмата да бъдат ориентирани към скица за пазаруване на екологични транспортни средства за градския превоз. Освен Столичната община планове могат да подадат и общините Бургас, Варна, Враца, Перник, Плевен, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково и Шумен. Подобни планове бяха финансирани изключително и през предходния програмен интервал, с цел да не бъдат изгубени средства по програмата.

На съвещанието си в четвъртък общинските съветници би трябвало да гласоподават отчет на кмета Йорданка Фандъкова София да кандидатства по схемата с три плана.

Първият от тях планува с 30 млн. лв. да се купят дребни електрически рейсове, които да се употребяват като довеждащ превоз до станциите на метрото и спирките на трамваите. С 13.5 млн. лв. от сумата се възнамерява да се купят 30 нови 6-метрови електрически рейсове и зарядни станции за тях. С останалите 16.5 млн. лв. би трябвало да се доставят 22 броя рейсове с дължина 8-9 метра.

Ако общината завоюва финансиране за този план, рейсовете ще бъдат поръчани от общинското сдружение " Столичен автотранспорт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР