Столичната община е заложила близо 20 млн. лв. в проектобюджета

...
Столичната община е заложила близо 20 млн. лв. в проектобюджета
Коментари Харесай

Столична община освежава 15 детски градини през 2019 г.

Столичната община е заложила близо 20 млн. лева в проектобюджета за 2019 година за цялостни реконструкции и ново строителство на общо 15 детски градини. Обновяването на 7 от тях към този момент е почнало.

Учебните заведения са в регионите "Красно село ", "Искър ", "Подуяне ", "Лозенец ", "Студентски ", "Триадица ", "Витоша ", "Овча купел ", "Горна баня ", "Люлин " и "Изгрев ".

Днес кметът Йорданка Фандъкова посети новата постройка на 76-та детска градина "Сърничка " в ж.к. "Младост 4 ". Това е една от общо петте детски градини, които Общината откри през 2018 г.От тази есен 250 фамилии имаха опция да изпратят децата си в новата постройка на детската градина, която е за 10 групи, със специфичен корпус, с многофункционална и спортна зала, похвали се Фандъкова.

За построяването и обзавеждането на заведението са били отделени близо 4 млн. лева от бюджета на Столичната община. От там осведомят, че сега се организират процедури за избор на реализатор за построяването на още две детски градини. Те ще се намират в регионите "Подуяне " и "Триадица ". Предвижда се през 2019 година да стартира работа по още шест детски градини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР