Столичната община благодари на благотворителната кампания „Солидарност с щипка любов“

...
Столичната община благодари на благотворителната кампания „Солидарност с щипка любов“
Коментари Харесай

Столичната община с благодарности за кампания на фондация „Солидарност с щипка любов“

Столичната община благодари на благотворителната акция „ Солидарност с щипка обич “ за ежедневната доставка на домашно приготвена храна - 2 ястия, 7 дни в седмицата. Писмото от зам.-кмета на Столичната община е адресирано до Александър Ковачев от самодейността. Кампанията бе подкрепена от „ Ред Девил Кетъринг “, КРИБ и Фондация „ Кремена и Кирил Домусчиеви “. Стартът й бе даден през април.

Кампанията оказва помощ на към 300 души от обществени институции на територията на Столичната община, които се намират настрана от фокуса на нормалното публично и дарителско внимание - Звено "Майка и бебе " ЦОП – гр. София; Кризисен център за деца и дами, потърпевши от домашно принуждение „ Света Петка “; Център за спешно настаняване на бездомни хора; Център за лица с ментална назадничавост в Подгумер; възрастни хора, които нямат опция да излизат от домовете си и са мъчно преносими - взаимно с храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ в София.

 Солидарност с щипка обич " Солидарност с щипка обич "

По мотив благородното дело от Столичната община изпратиха благодарствено писмо до президента на "Солидарност с щипка обич " господин Александър Ковачев.

"От името на хората в риск и потребност, ползващи услугата на Столичната община в Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост и Център за спешно настаняване на бездомни лица, от името на личния състав на обществените услуги на Столична община и от свое име, Ви изричам най-сърдечни благодарности за скъпата помощ за обезпечаване на подготвена храна с начална дата 09.04.2020 година и поддръжка за обгрижването на хората и реализиране на цялостната ни активност ", написа заместник-кметът на Столичната община Албена Атанасова.

 Солидарност с щипка обич " Солидарност с щипка обич "

"Първоначалната концепция беше да помогнем на тези институции по време на рецесията от Covid19 и следствията по-късно, само че имаме вяра, че сходни начинания би трябвало да се вършат непрекъснато и целогодишно! Трябва по-често да демонстрираме съпричастност и човещина към хората, които в действителност имат потребност да им се подаде ръка! ", описват от Фондацията.

 Солидарност с щипка обич " Солидарност с щипка обич "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР