Столичната дирекция на вътрешните работи публикува запис на действителен разговор

...
Столичната дирекция на вътрешните работи публикува запис на действителен разговор
Коментари Харесай

Появи се автентичен запис на опит за телефонна измама: Внимавайте!

Столичната дирекция на вътрешните работи разгласява запис на автентичен диалог от опит за телефонна машинация.

От столичната полиция предизвестяват, че не престават опитите на телефонните измамници по всевъзможен метод да вкарват в подвеждане, представяйки се за чиновници на Министерство на вътрешните работи.

От записа се чува по какъв начин мъжки глас се показва като " служител на реда Емил Николов Георгиев от Второ РПУ " в телефонен диалог с стара жена. Уж угрижен я пита дали е ставала жертва на телефонни измамници. Жената дава отговор, че са се опитвали да я лъжат. Тогава " съзнателният еднообразен " й споделя, че са арестувани мъж и жена, в които е открит телефонният й номер. Те били признали, че тя е нарочена за жертва.

Междувременно измамникът разпитва деликатно дали се обажда в частен дом. Пита дамата гледала ли е рано сутринта новините. След негативен отговор, изяснява, че тъкмо там говорили служителите на реда за следващата излъгана. Нея пък я нападнали в дома ѝ, отрязали ѝ пръсти, в този момент лежала и " беряла душа " в болница. Та по тази причина полицията била загрижена и се обаждала персонално на възрастните хора.

Жената на т
" Столична дирекция на вътрешните работи припомня още веднъж, че единният незабавен европейски номер е САМО 112! Той се избира без НИКАКВИ числа или кодове пред него! Ако Ви заплашват с физическо принуждение запазете успокоение! Веднага се обадете на тел. 112, потърсете помощ от близки или съседи и отидете в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи! ", безапелационни са от Столичната дирекция на полицията.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР