Столичната дирекция на вътрешните работи няма да носи отговорност при

...
Столичната дирекция на вътрешните работи няма да носи отговорност при
Коментари Харесай

СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

Столичната дирекция на вътрешните работи няма да носи отговорност при възможни ексцесии в Бистрица към мача сред тимовете на ЦСКА 1948 и ЦСКА , планувана за неделя от 16.45 часа на стадион „ Витоша “ в селото. Въпреки че дуелът беше избран като високорисков от полицията, от БФС не се съобразиха срещата да бъде преместена на друго оборудване.

Столична дирекция на вътрешните работи показаха терзанието си, че тяхната позиция не е била почетена от Българския футболен съюз, само че са в подготвеност за реакция, в случай че въпреки всичко се стигне до пренасяне на мача.

Това не е първият сходен случай от началото на сезона, в който БФС не се преценява със мнение на полицията, разгласи старши комисар Георги Алексиев - зам. шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.

От БФС препотвърдиха позицията си от 7 март по отношение на идния мач, в която се споделя, че централата поддържа правилата на равнопоставеност сред всички клубове и фактът, че първият мач сред двата тима е извършен на стадион Българска войска, допуска ответният дуел да се играе на стадиона в Бистрица.

Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев изрече задоволството си от решението срещата сред първия и третия в класирането да се играе на стадион " Витоша ".

В изказване от през вчерашния ден от ЦСКА показаха недоумението си от твърдата позиция мачът да се играе на стадион " Витоша " макар мненията на полицията и кмета на Бистрица Самуил Попов и оповестиха, че всички предпоставки за ексцесии са налице.

Столична дирекция на вътрешните работи приканва последователите на гостуващия тим, които нямат авансово закупени билети, да се въздържат от посещаване поради потенциала на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички искащи да участват. В деня на мача билети на спортното оборудване няма да се продават.

Столична дирекция на вътрешните работи подхваща всички законосъобразни дейности по застраховане на реда и сигурността на жителите преди, по време и след плануваната футболна среща, уточни старши комисар Георги Алексиев.

Той напомни, че въз основата на добитата, получената и систематизираната информация за проведеното според програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от Столична дирекция на вътрешните работи е изведено безапелационното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена информация, адресирана до БФС като орган с опция да трансформира параметрите за осъществяване на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично наличие бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед упования интерес на почитателите на единия от клубовете, враждата сред тях, а също и инфраструктурата на и към спортното оборудване, Столична дирекция на вътрешните работи регистрира сериозна причина за пораждане на усложнение в пътния трафик и краткотрайно блокиране на придвижването в региона.

Вчера проведените последователи на ЦСКА оповестиха желанието си да се съберат пред стадиона в Бистрица и да не позволяват почитатели да влизат вътре, тъй като са несъгласни с решението на БФС дуелът да се играе там, а не на Националния стадион. " Очевидно е, че разсъдъкът не надвива, по тази причина бихме желали да ви осведомяваме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим извън, където сигурно няма да бъдем 200. Щом не ни разрешават да влезем всички, няма да влезе никой ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР