Столична община ще се включи активно в организацията за връщане

...
Столична община ще се включи активно в организацията за връщане
Коментари Харесай

Фандъкова: Все още има много неизвестни от страна на министерствата за връщането на учениците в училище

Столична община ще се включи интензивно в организацията за връщане на учебно заведение на учениците от София. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. За страдание, към момента има доста незнайни от страна на министерствата на опазването на здравето и образованието, които и през днешния ден, когато заповедта на министъра влиза в действие, приказват без безапелационни периоди, уточни още столичният кмет.

Фандъкова напомни, че в София има 214 учебни заведения, в които се образоват над 47 хиляди възпитаници от дребните класове. Организацията, която би трябвало да се направи с шефовете, учителите и родителите, не е по никакъв начин лесна, изисква време и по тази причина е нужна изясненост.

За да не губим време и да помогнем на учебните заведения, ние към този момент приготвяме организацията за доставката на тестванията до учебните заведения. Каза столичният кмет.
свързани новини14190на 02.11.2021
Тяхната логистика ще се поеме от екипите на спешната дирекция на общината – те дават отговор за взимането на тестванията от базата в Лозен и доставката до 24 разпределителни пункта, които ще организираме във всеки регион дружно с районните кметове.

Столичният кмет е разговаряла и с шефа на ПУДООС за организация по събирането на медицинските боклуци и напътствията, които да изпратят на шефовете.

София би трябвало да е подготвена, с цел да могат децата от първия вероятен ден да се върнат на учебно заведение, акцентира Фандъкова. Затова работим в отлична съгласуваност с госпожа Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието и доктор Пенчев, шеф на Столичната РЗИ.

За мен най-важно е децата да са в учебно заведение, като първоначално приказваме за децата от 1-и до 4-и клас, на които продължаващото неявяване от учебно заведение, ще се отрази съдбовно. Тестовете са решение, тъй като ще бъдат още един филтър, които да подсигурява безвредна среда. Призовавам екипите на МОН и Министерство на здравеопазването оптимално бързо да дадат повече информация за тестванията на родителите, тъй че оптимален брой от тях да бъдат уверени и умерено да пуснат децата си на учебно заведение.

Съгласно разпоредбите сега децата ще се върнат в учебно заведение, при 50% искащи, като за останалите у дома няма организация. Министърът на образованието признава, че учителят не може да работи по едно и също време присъствено и онлайн, а хибридно образование може да се направи в доста малко учебни заведения.

Това на процедура значи, че децата, които останат у дома няма да бъдат обучавани, те ще разчитат на помощта на родителите. Това е притеснително и по тази причина е належащо незабавно да има информация за родителите, акцентира Фандъкова.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР