Столична община ще изгради поетапно 158 места за паркиране на

...
Столична община ще изгради поетапно 158 места за паркиране на
Коментари Харесай

В София ще има паркинги за велосипеди и тротинетки

Столична община ще построи поетапно 158 места за паркиране на двуколесни транспортни средства като колела и тротинетки. Общинският консултант и заместник-председател на транспортната комисия на Столичния общински съвет Зафир Зарков (ГЕРБ), заяви, че на стадии да бъдат построени 42 места в синя зона и още 112 в огромната зелена зона.

Новите паркоместа в необятния център ще могат да се наемат против възнаграждение от фирмите, които оферират споделено пътешестване и ще бъдат безвъзмездни за всички останали.

Зарков уточни, че в Столичната община към този момент се води спор за превоза посредством електрически тротинетки, а Държавната организация за сигурност на придвижването в напълно къси периоди приготвя план на разпоредба, която ясно да регламентира по какъв начин и къде ще се движат тези транспортни средства.

Елица Панайотова от "Зелена София " уточни, че следва създаване на нова велоалея по бул. "А. С. Пушкин ". Тя би трябвало да е подготвена до края на месеца и ще направи връзката с велоалеята по бул "Цар Борис Трети " и с тази към Витоша.

Обсъжда се в необятния градски център да се дефинира зона за споделено напредване и на дребните квартални улици колите и велосипедите да се предвижват равностойно, разясни Панайотова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя означи, че към този момент има деклариран интерес от три компании, които оферират услугата споделено прилагане на електрически тротинетки - две непознати и една българска. От Столична община чакат откакто към този момент услугата я има, на пазара да навлязат и компании за споделено пътешестване с колела.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР