Столична община създава опасен прецедент за правовия ред в държавата,

...
Столична община създава опасен прецедент за правовия ред в държавата,
Коментари Харесай

БСП – София: Незабавно да се възстанови правовият ред, като се свали украинското знаме от сградата на СО

Столична община основава рисков казус за правовия ред в страната, смятат социалистите

С последното си деяние по издигане на украинското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура преди влизане в действие на решението за това, Столична община основава рисков казус за правовия ред в страната като демонстративно подценява правилото на върховенството на закона, който е в основата на правовата страна. Това се споделя в искане на съветниците от „ Българска социалистическа партия – България “ до ръководителя на Столичния общински съвет.

Социалистите упорстват неотложно да се възвърне правовият ред и да се приключи незаконосъобразното осъществяване на Решение 258/21.04.2022г. на СОС, като се смъкна украинското знаме от постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура до влизане в действие на цитираното решение.

„ В случай, че не прекратите това незаконосъобразно деяние, ще сезираме съответните способени органи за осъществяване на контрол за правда в страната “, безапелационни са от групата на Българска социалистическа партия в СОС.

Те напомнят, че на извършеното на 21.04.2022 година съвещание на СОС, с решение №258, беше доказано върнатото за ново разискване от Областния шеф на област София решение № 212 от 07.04.2022г. за издигане на знамето на Република Украйна на административната постройка на Столична община на ул. „ Московска “ № 33, признато на съвещание, извършено на 7.04.2022. Потвърденото решение беше оповестено на 21.04.2022г. Два дни по-късно знамето към този момент се вееше на постройката на Столична община.

„ Ноторно знае се, че могат да се извършват единствено постоянните административни актове, в случай че органът, издал акта, не е планувал предварителното му осъществяване. Решение 258/21.04.2022г. не предстои по закон на авансово осъществяване и следва да влезе в действие след приключване на законово открития период за обжалване “, аргументират се в настояването си общинските съветници от левицата.

„ Тенденциозно, в последните месеци сме очевидци на грубото тъпчене от страна на Столична община и на Столичен общински съвет на законите в Република България при приемане на решения под диктата на едно или друго безпринципно болшинство, конюнктурно образувано на „ Московска “ 33. Днес сме очевидци на следващата демонстрация на този юридически нихилизъм, само че към този момент във връзка с осъществяването на същите тези решения “, безапелационни са от групата на социалистите.

Според тях надали сътрудниците им от СОС се нуждаят от този къс учебен курс по основи на административното право, което в действителност дефинира казуса като институционална проява на мощ над правата на жителите и институциите в страната. Нещо повече, проява на превъзходство над законите в страната. Още по-страшното е, че това се прави в отстояване на конюктурна, с преобладаващо негативен публичен отзив, настоящо популистка позиция, при неуважение на публичното мнение на огромна част от жителите, живеещи на територията на столицата.

„ Ние, съветниците от „ Българска социалистическа партия за България “, предупреждавахме по време на двата дебата по приемане на решението, че сходни дейности на орган на локално самоуправление са освен неприемливи, те са рискови за обществения мир и с непредвидими публични последствия “, акцентират вносителите на настояването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР