Столична община продължава да прехвърля във всевъзможни посоки вината за

...
Столична община продължава да прехвърля във всевъзможни посоки вината за
Коментари Харесай

Столична община продължава да прехвърля вината за инцидента с 16-годишния Людмил

Столична община продължава да трансферира във всевъзможни направления виновността за трагичния случай с 16-годишния Людмил, който умря преди 10 дни от токов удар на тротоар в София. След като преди дни кметът Йорданка Фандъкова уточни, че ЧЕЗ са включили към мрежата си съдбовния павилион с " хвърчаща записка ", в сряда основният проектант Здравко Здравков осветли документи, с която болница " Св. Иван Рилски " е желала от ДНСК да го узакони. След това акцентира, че чиновници на регион " Триадица " са бездействали по премахването му. Това се случи на съвещание на комисията по архитектура на Столичния общински съвет, на което самата Фандъкова не присъстваше.

Болницата желала легализиране на павилионите

От думите на Здравков стана ясно, че павилионът, който е захранван с оголения кабел, е прочут с името " Орехчето ", а за другия обект до него болничното заведение сама е осигурявала ток. И двата павилиона са на територията на здравното заведение.

" След като през април 2018 година длъжностни лица на регион " Триадица " правят инспекция и откриват, че обектът е противозаконен, сформират констативен акт. След съставянето на констативния акт болница " Св. Иван Рилски " насочва питане към проектант Несторов (Иван Нестеров, началник на ДНСК - б.а.), в което се споделя...в прилежащата повърхност на болница " Св. Иван Рилски " се намират два преместваеми обекти, същите не имат утвърдени планове и позволение за слагане. Във връзка с горното, апелирам за способеното ви мнение по отношение на нужните дейности за привеждането на въпросните два обекта в сходство с нормативните условия ", сподели Здравков.

Той особено обърна внимание, че в Закона за устройство на територията няма написана процедура по легализиране на противозаконни обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР