Столична община прибягва до нестанадртни практики, съчетаващи похвати от древността

...
Столична община прибягва до нестанадртни практики, съчетаващи похвати от древността
Коментари Харесай

Властите ще дебнат от 24-метрова кула кой гори отпадъци във Факултета

Столична община прибягва до нестанадртни практики, съчетаващи похвати от древността с съвременни цифрови решения, в опита си да ограничи противозаконното изгаряне на боклуци, а оттова и да понижи замърсяването на въздуха в града. В четвъртък общината заяви, че 24 -метрова наблюдателна кула, наподобяваща далекопровод, ще се следи за нерегламентирано горене на боклуци навън на територията на кв. " Факултета ".
Високи наблюдателни кули са строени най-вече през Средновековието и фактически са били работещо решение в очакване на врага. Изградената от Столична община обаче ще следи отвисоко за пламък и залага на съвременни решения.

" Става дума за интегрирана система от камери, която следи за цялото горене, което се прави навън пространство. Софтуерът засича точното място на източника и сигнализира ", изясни Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " Красимир Димитров.

Кулата е построена тъкмо в този ромски квартал на града, тъй като оттова имало най-вече сигнали за горене навън, стимулира се администрацията на Йорданка Фандъкова.
Високо 24 метра оборудване ще бъде издигнато на най-високата точка в регион " Красна поляна ".



Сн. Столична община
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР