Столична община предприема мерки за решаването на проблема със задръстванията

...
Столична община предприема мерки за решаването на проблема със задръстванията
Коментари Харесай

София ще преодолява със зелена вълна задръстванията заради ремонта в тунела към "Люлин"

Столична община подхваща ограничения за решаването на казуса със тапите в региона на тунела в " Люлин ", който се ремонтира, посредством въвеждане на промени в организацията на придвижване. Целта е жителите на жилищния комплекс да стигат по-бързо до центъра на София. По самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев е направен проект и план за отделяне на различно предпочитано трасе за придвижване, посредством което да се понижи отрицателния резултат от затварянията, оповестяват от Столичния общински съвет.
 
" Създаваме обходно трасе, което вкарваме за времето на ремонта и стартира от кръстовището на бул. " Царица Йоанна " и бул. " Петър Дертлиев ", посредством ляв завой по бул. " Петър Дертлиев ", посока бул. " Сливница ". Той продължава през кръстовището на " Орион " и към бул. " Сливница ", посока центъра, до ул. " Опълченска ". По цялата дължина на трасето вкарваме зелена вълна на светофарните уредби. По този метод хората ще стигат по-бързо по трасето, като оптималното планувано време за пътешестване е до 10 минути. Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. " Сливница " в сектора от ул. " Русе " до бул. " Константин Величков ". С тези няколко ограничения се надяваме фрапантно да улесним напредването в града ", разяснява Георгиев.
 
Въпросното трасе ще стартира от " входящата точка " към тунел " Люлин ", а точно кръстовището на бул. " Царица Йоанна " и бул. " Д-р Петър Дертлиев ", като същото продължава по бул. " Д-р Петър Дертлиев " и през бул. " Сливница ". С цел възстановяване на придвижването в границите на трасето ще бъдат осъществени следните промени:
- Промяна в организацията на придвижване на кръстовището на бул. " Царица Йоанна " и бул. " Д-р Петър Дертлиев ", като се обособят 2бр. ленти за ляв завой от бул. " Царица Йоанна " към бул. " Д -р Петър Дертлиев " в посока център.
- Промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. " Царица Йоанна " и бул. " Д-р Петър Дертлиев ".
- Промяна в работата на светофарната уредба на бул. " Сливница " и ул. " Адам Мицкевич " ;
- Осигуряване на зелена вълна по бул. " Сливница " в сектора от бул. " Д-р Петър Дертлиев " до бул. " Мария Луиза " ;
- Обособяване на 3 бр. ленти за придвижване по бул. " Сливница " в посока център в сектора от ул. " Русе " до кръстовището с бул. " Константин Величков " – по този метод ще се усили с 20% пропускателната дарба на кръстовището на бул. " Сливница " и бул. " К.Величков " в посока център.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР