Столична община отчита 10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“.

...
Столична община отчита 10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“.
Коментари Харесай

Столична община отчита 10% ръст на ваксинираните в „зелените коридори“

Столична община регистрира 10% растеж на имунизираните в „ зелените коридори “. Общо 1563 ваксини против COVID-19 са сложени през почивните дни, предходният уикенд са 1466.

„ Докато процентът на имунизираните в страната е към 20%, в София е към 30, а в централната администрация на Столична община е 40% “, изясни зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, представен от БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Общо от началото на акцията през уикендите са сложени над 16 500 дози. През този уикенд имунизация се извършваше в шест изнесени кабинета – в Културния дом в кв. „ Дружба “ и в пет търговски комплекса.

В работни дни искащите имат опция да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където до момента са сложени над 15 500 дози.

Управителят на ДКЦ-12 доктор Васил Василев уточни, че в тяхното лечебно заведение действа имунизационен кабинет през цялото време на имунизационната акция и от понеделник до петък се прави имунизация. Този понеделник са направени над 50 имунизации.

„ Има дни, в които има по-сериозен интерес, вършим повече ваксини като количество, само че има и дни, в които тази численост понижава. За страдание, не може да кажем, че има наклонност във възходяща посока. Надяваме се, ние сме готови, имаме задоволително ваксини, екипите са тук, работят, съблюдават си работното време. Ние преди бяхме извънредно натоварени, имаше опашки от хора, искащи да се имунизират, до момента в който в този момент единици идват и е доста по-спокойно “, уточни доктор Василев.

Продължава и самодейността за осъществяване на имунизация на място при предварителна поръчка от предприятия и компании. От на Столична община са почнали осведомителна акция, с която да разпространяват изгодите от имунизацията измежду работодателите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР