Столична община е платила 2 пъти по-висока цена за газа

...
Столична община е платила 2 пъти по-висока цена за газа
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Столична община е платила 2 пъти по-скъп газ за автотранспорта, а сега протестират

Столична община е платила 2 пъти по-висока цена за газа за автотранспорта, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев. По негови калкулации са преведени с 20 млн. лева повече, както и комисионна от 2,7 млн. лева

" София е купила 2 пъти по-скъпа газ за автотранспорта, който на 18 май желае да излезе на митинг. Тя е платила 20 млн. повече за този газ и 2,7 млн. комисионна. Затова приканвам всички водачи от автотранспорта - вместо да стачкуват против държавното управление, да стачкуват пред общината, тъй като в Столична община пари има. " - сподели той.

Ананиев разяснява, че би трябвало да има разговор по настояванията на превозвачите, само че сега договарящите от тяхна страна се пробват да водят монолог без да чуят другата позиция. По думите му в бранша има и проблеми, които би трябвало да се изчистят.

" Има транспортна скица, която се субсидира от страната, с цел да може да се ползва превозваческата услуга. Оказва се обаче, че има дублаж на услуги - че субсидираните пускат частни курсове, с цел да вземат клиенти и след това споделят - ами нямаме хора по другата линия. Държавата знае, че би трябвало да субсидира част от този бизнес, само че не и да разглезва бизнеса. Има компании, които са се разглезили и са привикнали да работят единствено с пари от страната и те не могат да излязат и да са конкурентоспособни. Разбира се, не приказвам за всички - има и доста правилни компании. Но когато станеш напълно подвластен от страната, и казваш: " Ако спрете да ми плащате дотацията, банкрутирам - е добре, де - какъв бизнес си развил? Този бизнес е единствено да работиш с пари на страната. " - съобщи той.

Настимир Ананиев посочи, че откакто страната е оповестила мярката против повишаването на горивата, по бензиностанции са почнали да се появяват по-високи цени. Той прикани да се ревизира дали има картел при горивата и на каква цена изнася продукцията си рафинерията в Бургас.

" Защото Комисия за защита на конкуренцията не работи - вие виждате ли Комисия за защита на конкуренцията да е направила нещо? Има бизнес, който е подвластен - той е бил подвластен от предходното ръководство. В превоза - притежателят на един от най-големите превозвачи беше народен представител от ГЕРБ. За " Лукойл " - вие знаете какъв брой години при ръководството на ГЕРБ, те не плащаха нищо в " Лукойл " - там нямаше данъчни хранилища. Съвсем в края на ръководството на ГЕРБ, и то под външен напън там стартира да се следи какво влиза и излиза. Въпросът не е дали е частна компания, а дали продава продукция на пазарна цена. " - сподели Ананиев.

Той посочи, че сега страната се намира във форсмажорни условия поради рецесиите, свързани с войната, и прикани към етично държание.

" За страдание има и спекуланти в бизнеса, и политически мародери. И вместо да се държиш държавнически, ти търсиш единствено политически дивиденти. Дори Борисов съобщи, че не му се ръководи в този момент. " - сподели той.

Според Настимир Ананиев у нас има проруски сили, които се пробват да подкопават стабилността, само че техни представители няма в ръководещата коалиция.

Съвсем скоро ръководещите ще показват ценовия пакет в помощ на хората, ориентиран против инфлацията.

" Много е значимо тази помощ да стигне до най-уязвимите групи - пенсионерите и хората с дребни деца. Идеята е да се помогне на оптимален кръг хора и всички пари, които са надвзети сега в бюджета, те да се раздадат на хората - и най-много да стигнат до най-уязвимите групи. Съвсем скоро ще има конкретика - разнообразни неща се появяват в този момент по медиите, само че приканвам към напълно малко още самообладание и всеки ще види по какъв метод ще може да му бъде помогнато. " - сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР