Столична община чрез Софийски имоти ще преговаря, за да придобие

...
Столична община чрез Софийски имоти ще преговаря, за да придобие
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова поиска о т Венци Стефано в парк Славия

Столична община посредством Софийски парцели ще договаря, с цел да придобие напълно парк " Славия " в " Овча купел ". Това стана ясно от писмото, което е подготвило работната група по казуса за обновяването на зеленото пространство. По случая бе назначена работна група от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

В края на предходната седмица работната група е излязла със мнение и столичният кмет е осведомен с него, оповестиха пред Столица.bg членове на работната група. Също по този начин се удължава и срокът на работа на групата до края на октомври т. година, тъй като се постанова да се продължат диалозите по отношение на собствеността на парк " Славия ".

Становището и писмо са изпратени до президента на ПФК " Славия 1913 " Венцислав Стефанов. Засега не е ясно по кое време ще стартират диалозите, само че има предпочитание от страна на " Московска " 33 връзките да се изчистят и уредят с диалози. В писмото работната група прави предложение Софийски парцели да дадат акциите си в ПФК " Славия 1913 " АД и в подмяна да получат към 62 декара от парк " Славия ". Общинското сдружение е един от акционерите на " Белия " футболен клуб.

На времето при учредяването на ПФК, Софийски парцели с изключение на с парична вноска са апортирали и терен от към 242 декара и противоречивите 62 декара са част от тях. За свършеното от работната група и продължение на договарянията явно не е схванал един от членовете ген. Иван Мечков, които нападна сътрудниците си. В имейл до медиите той твърди, че работната група не си е свършила работата, а срокът е изминал на 30 юни. Общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България " добави, че няма да се откаже от този случай, до момента в който паркът не бъде приспособен за потребление от жителите, а отговорните не си понесат отговорността за бездействието през всичките тези години.

" С осъществяване на замяната би се решил един дълготраен проблем, като с оглед и на предназначението на парцелите - паркова зона, същите следва да се употребяват от жителите на Столична община и да се ръководят в полза на жителите на Столицата ", аргументира се работната група в писмо до ПФК " Славия 1913 " АД.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР