Столичен бизнесмен е в неизвестност от вчера, а основната версия

...
Столичен бизнесмен е в неизвестност от вчера, а основната версия
Коментари Харесай

Извънредно: Известен столичен бизнесмен е отвлечен! Похитителите обискирали апартамента му

Столичен предприемач е в неопределеност от през вчерашния ден, а главната версия за изгубването му е, че е похитен. Това разкриха пред БЛИЦ източници от специфичните служби.

Преди да бъде отвлечен, апартаментът на мъжа е бил претършуван извънредно усърдно.

Според информация на медията, той се е занимавал с търговия на криптовалута. Вероятно хората, които са му протегнали ръка, са имали търговски връзки с него и са желали да сложат ръка на тайните му парични средства.

Предполага се, че жилището му е обискирано толкоз усърдно, с цел да бъдат открити флашките, в които се съхраняват биткойни и етериуми.

С разкриването на закононарушението се занимават криминалисти на столичното Шесто районно ръководство и бранш „ Издирване ” в Столична дирекция на вътрешните работи, и Главна дирекция „ Криминална полиция ”.

В последни 10 години няма други обществено известни случаи на отвличания на фигури от българската стопанска система, както и на известни персони.

За момента от Министерство на вътрешните работи не оповестяват публична информация, само че се знае, че от понеделник Александър Алтънбашев е в неопределеност и е спуснат във вътрешния бюлетин на Министерство на вътрешните работи за търсене.

Основната версия, по която службите работят, е похищение за откуп. Ако това се удостовери, то значи малко повече от 10 години след разкритието на групата за отвличания „Наглите“, този тип тежка престъпност се е възродила.

Отвличането на Александър Алтънбашев е първото по рода си от доста години, през които страната бе съумяла да всее почит измежду проведените незаконни групи, тарторите на множеството от тях влязоха в пандиза или бяха изправени пред Специализирания углавен съд.

Отвличането на младия търговец на криптовалути, за което към момента полицията не е обявила информация, повдига въпроса и за политическата отговорност на управлението на Министерство на вътрешните работи, отпред с вътрешния министър Бойко Рашков, който преследвайки политическите съперници на новите ръководещи, явно позволи възобновление на проведената престъпност и връщането на престъпни закононарушения, за които българите бяха не запомнили.

В последните месеци зачестиха поръчковите убийства, грабежите, кражбите на скъпи коли, даже телефонните измами, с които България се бе справила единствено преди 4-5 години.

Една от повода за този растеж на тежката престъпност, би трябвало да се търси в непрестанните офанзиви на вътрешния министър Рашков и на министър-председателя Кирил Петков против независимостта на българската прокуратура.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР