Столичани и гостите на града ще могат да наблюдават целия

...
Столичани и гостите на града ще могат да наблюдават целия
Коментари Харесай

От това място ще можете да видите цяла София

Столичани и гостите на града ще могат да следят целия град от площадка на Телевизионната кула. Това планува планът на подробния организационен проект на Борисовата градина. Идеята на архитектите, спечелили състезанието за разработване на проекта, е да се търси опция за необятен публичен достъп до изгледна площадка в постройката на Телевизионната кула, която е третата по височина в София със своите 106 метра. Устройственият проект планува създаване единствено на една нова постройка на територията на Борисова градина, която ще е висока до 10 метра и ще бъде предопределена за музей „ Зелената памет на София “. Той ще бъде построен сред розариума и бул. „ Драган Цанков “, като в него ще се обитава и парковата администрация. Проектът обаче планува да бъдат обновени здания, които към този момент не съществуват. Така да вземем за пример е планувана опция за възобновяване на изчезналите здания на Климатичното учебно заведение и Горския дом, написа " Монитор ".

Предвижда се още да се възвърне и къпалнята „ Мария Луиза “, която е затворена от години, а по-голямата част от нея е частна благосъстоятелност. Според претекстовете към проекта „ частната благосъстоятелност на практика не следва да попречва отварянето “ на басейна.
Обособяване на нов състезателен комплекс на мястото на остарялата гара „ Пионер “ и четири нови паркинга за над 500 коли са заложени в устройствения проект на парка. 240 паркоместа ще бъдат обезпечени с два подземни паркинга до спортния комплекс. Още 104 места ще има в гаража, който ще се появи на мястото на остарялото трамвайно трасе по бул. „ Драган Цанков “ сред бул. „ Вапцаров “ и ул. „ Незабравка “. Място за 180 автомобила ще се обезпечат и с 3-етажен гараж до Националния стадион. Други 30 коли ще могат да се паркират и при началната спирка на атракционно влакче, което ще се движи от гара „ Пионер “ до болница „ Токуда “.

Подробният организационен проект разрешава да се слагат преносими козирки на трибуните на Националния стадион и този на ЦСКА. Тоалетната край Братската могила също ще бъде възобновена.

За алеите се планува да бъдат актуализирани съгласно истинската идея на парка. Това значи, че асфалтът ще бъде сменен от щуп. Всякакви рекламни детайли в парка, в това число и по фасадите на постройките, ще бъдат неразрешени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР