Столичани дишат пластмаса. Опасните невидими частици попадат във въздуха заради

...
Столичани дишат пластмаса. Опасните невидими частици попадат във въздуха заради
Коментари Харесай

Столичани дишат пластмаса заради незаконно горене на отпадъци

Столичани дишат пластмаса. Опасните невидими частици попадат във въздуха поради противозаконното горене на облекла и боклуци. Лекари предизвестяват, че вдишаната пластмаса е извънредно рискова за здравето ни.
Пластмаса във въздуха: Остават ли рискови микрочастици в белите ни дробове? "Много постоянно в тях има оцветители и друга химия, в това число и тежки метали, които основават проблеми ", изясни пулмологът доктор Александър Симидчиев
„ Всичко влиза вътре в печките, гори се, става дим, пушекът основава смог, смогът седи при нас и го дишаме ние”. Това е равносметката за Мартин, който десетилетия живее до столичните Виетнамски общежития, които пушат всяка зима.

Това, което може да се гори и вземе като топлота - от него всичко се употребява, показва Мартин Марков - гражданин на кв. " Красна поляна " в София.
Микропластмаса има към този момент в дъжда и снега Изследване сподели, че хората гълтам към 200 части микропластмаса седмично
Сам алармира за няколко огнища за кабели и гуми и счита, че властта не прави задоволително. Това споделят и от плана airbg info, който който следи за качеството на въздуха посредством мрежа от хиляда цивилен станции. Снощи те са отчели нехарактерен пик на замърсяването.

„ При съществуването на 100 ограничения за въздух в София, кажете ми по кое време за финален път действително е натрапен законът, какъв брой са написаните актове, какъв брой са спрените коли от придвижване и какъв брой комина са запушени?”, пита Стефан Димитров от airbg.info.
Билети за градския превоз против пластмасови бутилки в международните мегаполиси Инициативата набира все по-голяма известност с всяка минала година
Горенето на текстил е измежду най-вредните източници.

„ Много постоянно у тях има оцветители, има пластификатори, има редица друга химия, неща от сорта на разтворители и в това число тежки металиу изяснява доктор Александър Симидчиев, пулмолог.

А вдишани, те водят до тежки възпаления.

Според лекаря най-малките, така наречен наночастици, могат да преминат и през белия дроб и да попаднат в организма и да увредят всеки един различен орган.

Мартин отхвърля да диша въздуха с пластмаса. И е подготвен още веднъж да стачкува.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР