Стокообменът ни с Швейцария през 2021 г. надхвърля половин милиард

...
Стокообменът ни с Швейцария през 2021 г. надхвърля половин милиард
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Стокообменът ни с Швейцария надхвърля половин милиард евро

Стокообменът ни с Швейцария през 2021 година надвишава половин милиард евро, като отбелязва нарастване от над 22%. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и посланика на Конфедерация Швейцария Н.Пр. Раймунд Фурер, осведомиха от пресцентъра на ведомството.

" Уверен съм, че организирането на срещи за показване изискванията за бизнес в България ще докара до усилване на съдействието сред нашите страни в разнообразни области “, сподели министър Стоянов. В тази връзка той уточни, че Министерството на стопанската система и промишлеността има подготвеност да провежда среща, част от самодейността във формат " закуска с вложители “, за активизиране на икономическите връзки сред България и Швейцария. Такива срещи към този момент бяха извършени с Австрия, Германия, Испания, Франция, Япония и Съединени американски щати.

Двамата разискаха и общи дейности за поощряване на капацитета сред двете страни в секторите машиностроене, електротехника, електроника и ИКТ. Министър Стоянов акцентира и опитът на Швейцария в региона на дуалното образование, чийто модел България сполучливо ползва в областта на образованието последните няколко години.

На срещата участва и заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев, както и господин Ролф От, заместник-ръководител на задачата у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР