Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4%.

...
Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4%.
Коментари Харесай

17.4% ръст на стокообмена ни с Турция

Стокообменът сред България и Турция се е нараснал със 17.4%.
Той доближава близо 3 милиарда евро единствено за първите девет месеца на 2017 година .
Това стана ясно по време на среща на министърът на стопанската система Емил Караниколов с посланика на Турция в България доктор Хасан Улусой , оповестиха от министерството на стопанската система.

За деветмесечието януари-септември 2017 година износът ни за Турция е за 1,527 милиарда евро . Това е 7.7% дял от общия експорт на страната и растеж от 12.5% , по отношение на същия интервал на миналата година, регистрират от икономическото ведомство.

3000 компании с турско присъединяване работят в България . Има сериозен интерес от нови турски компании за вложения в страната ни. Това акцентира дипломат Улусой по време на срещата. Според него, предстоящото в България посещаване на турския министър на стопанската система при започване на февруари, ще способства в допълнение за активизирането на комерсиалните връзки.

От своя страна министър Караниколов уточни, че реализирането на плана за индустриална зона в региона на Кърджали ще ускори интереса на евентуални турски вложители, поради удобната локация и спомагателните благоприятни условия по Закона за поощряване на вложенията.

Припомняме, на 20 юли 2017 година бе подписан Меморандум за съдействие сред Областна администрация Кърджали и " Национална компания Индустриални зони " ЕАД. Документът е главен за създаване на индустриална зона там.

По време на подписването участва и тогавашният заместник-председател, а в този момент - ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева . Меморандумът е подписан и от регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев и изпълнителният шеф на " Национална компания Индустриални зони " Антоанета Барес .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР